Mr.NuKKu pentru Final Frame

Bijuterii Dentare

Ieși în evidență!

Stomatologia estetică propune câteva modalități și tipuri de bijuterii dentare.

Dorința omului de a-și îmbunătăți aspectul fizic este bine cunoscută și acceptatată de toată lumea. De la colorarea părului, unghiilor, piercing, tatuaje, – acum s-a ajuns și la bijuterii pentru dinți. Bijuteriile dentare reprezintă o nouă tendință în stomatologia cosmetică. Ele sunt elemente decorative aplicate pe dinți cu scopul de a face zâmbetul cât mai strălucitor sau pentru a scoate în evidență o dantură frumoasă și armonioasă. Aceste mici piese de artă pot fi din metale prețioase (aur, platină, argint) sau pietre prețioase și neprețioase (diamant, rubin, safir, smarald, cristale Swarovski).

Stomatologia estetică propune câteva modalități și tipuri de bijuterii dentare, cum ar fi: bijuteriile dentare, sau aplicarea de Twinkles.

Bijuteriile dentare sunt pietre semiprețioase plate. Datorită formei lor plate nu este necesară prepararea unei cavități în smalțul dentar. Bijuteriile dentare sunt în mare vogă în moda dentară. Această mică bijuterie, are o mare popularitate la persoanele care vor să-și afirme personalitatea puternică. Diamantele dentare, sub acțiunea razelor solare strălucesc foarte frumos, conferindu-i zâmbetului o strălucire deosebită, în sensul cel mai direct al cuvântului. Diamantele dentare au un aspect foarte atrăgător, principalul lor avantaj este că odată cu trecerea timpului, nu-și pierd din strălucirea lor naturală.

Fixarea unei bijuterii dentare de smalțul dentar se face cu un material fluid fotopolimerizabil. Cel mai frecvent, e ales diamantul, însă poate fi folosită la fel de bine și orice altă piatră prețioasă sau semiprețioasă.

Twinkles – figurine din metale prețioase ce pot fi încrustate cu pietre prețioase. Twinkles pot fi din aur alb, aur roșu, sau platină. Cum să atrageți atenția la zâmbetul dumneavoastră, prin strălucirea unei mici steluțe din aur, sau a unei inimioare, rămâne la latitudinea dumneavoastră.

Aplicarea bijuteriilor dentare are însă și unele contraindicații. Astfel, bijuteriile dentare nu se aplică pe dinții cu coronițe artificiale. Dinții trebuie să fie perfect sănatoși, doar dinții drepți și sănătoți pot fi ornați. De exemplu, aplicarea unei bijuterii pe un dinte cu suprafață neregulată, sau pe un dinte ciobit, ar atrage toată atenția, nu pe bijuterie, ci pe defectul acestui dinte. Este de menționat faptul că uneori este posibilă mascarea unor defecte solitare, mici plombe sau mici pete, prin intermediul unor bijuterii dentare.

Înainte de fixarea bijuteriilor, este obligatoriu de executat un periaj profesional. Este indicată și o procedură de albire a dinților. Astfel, nu doar bijuteria va avea o sclipire deosebită, ci și dintele. Bijuteria se fixează pe dinte, folosind o metodă adezivă tip bonding și un compozit fotopolimerizabil fluid. După polimerizare, medicul stomatolog lustruiește dintele în cauză. Durata utilizării bijuteriilor, este de maxim 2 ani. Bijuteriile dentare aplicate prin metoda avezivă nu lezează smalțul dentar și pot fi înlăturate, la cererea pacientului.

Costurile aplicării bijuteriilor dentare variază în funcție de materialele folosite și de volumul manoperei.

Facebook