Mr.NuKKu pentru Final Frame

Sănătatea Pacientului

Nu dorim nici să ne îmbolnăvim și nici să vă pun în pericol.

Mai presus de orice alte aspecte, cel mai mult mă interesează sănătatea dumneavostră și a personalului meu medical. 

Sterilizarea și dezinfecția sunt două aspecte foarte importante, deoarece au legătură directă cu siguranța și sănătatea pacienților și a personalului. În acest sens, în cabinetul meu am luat toate măsurile pentru a elimina în totalitate riscul transmiterii infecțiilor de orice fel.

Pe lângă multitudinea de instrumente și echipamente de unică folosință (mânuși, pahare, bavete, câmpuri sterile, aspiratoare, godeuri și multe altele) echipamentele stomatologice pe care le utilizez, trec prin mai multe etape, până la a fi folosite la pacient. Mai întâi, instrumentarul este presterilizat prin imersia în dezinfectanți, apoi este ambalat și sigilat în folii de unică folosință, pe care sunt marcate data și ora. Foliile sunt prevazute cu markeri care își schimbă culoarea în timpul sterilizarii, astfel încât să poată fi oricând verificată.

Urmatoarea etapă constă în sterilizarea propriu-zisă, în autoclav clasa B, cu caldură umedă. După fiecare pacient, suprafețele de lucru și piesele de mână sunt igienizate cu dezinfectanți de spectru larg (bactericid, virulicid, fungicid), conform nomelor europene în vigoare.

Trebuie să știți că instrumentarul folosit se sterilizează în fiecare zi, în aparate speciale, iar aceste aparate se verifică lunar de către autorități, prin intermediul unor “teste de sterilizare”. Instrumentele folosite la un pacient, se pun în soluții dezinfectante speciale și nu se mai folosesc la alt pacient în acea zi. La sfârșitul zilei de lucru, se spală tot, se curăță bine, se usucă și se sterilizează. La fel se procedează cu capetele metalice ale aparatului de detartraj cu ultrasunete, anse, aspiratoare metalice.

 

 

Facebook